Ilmainen Postin toimitus yli 90€ tilauksille.

Ostoskori

PikkuHilla

PikkuHilla on ranualainen vaate- ja kangasmerkki. 

PikkuHillan toiminta alkoi v. 2013 omalla vaatetuotannolla. Suunnittelemme ja ompelemme kaikki vaatteet Suomessa, Etelä-Lapissa, Ranualla.  

PikkuHilla syntyi, koska yrittäjä itse sairasti monikemikaaliyliherkkyyttä ja tämä lisäsi tietoutta siitä, kuinka tärkeää on, että ihoamme vasten olisi mahdollisimman turvalliset ja puhtaat materiaalit. Tämän lisäksi pidettiin tärkeänä sitä, että lastenvaatteet olisivat materiaaleiltaan ja malleiltaan mahdollisimman mukavat päällä. Halusimme myös, että vaatteet kestävät hieman kovampaa käyttöä ja runsaita pesukertoja. On myös erittäin tärkeää, että kuosit ovat sellaisia, että lapset niistä pitävät. Silloin vaatteet menevät lapsilla päälle paljon helpommin. 

Näiden kaikkien ajatusten jälkeen alkoi kova metsästäminen kankaista, jotka samalla olisivat kivannäköisiä, kestäviä,  mukavat päällä sekä Öko tex standardin alla valmistettuja. Siitä alkoi pikkuhiljaa vaatetuotanto kasvamaan. Vuonna 2015 syntyi ajatus omasta hilla-kuosista. Onhan PikkuHilla Suomen kuuluisimmassa hillapitäjässä, Ranualla. Apuun tuli yrittäjän hyvä ystävä, joka käytti aikaansa hillan tekoon, ja siitä syntyi sitten oma ensimmäinen kuosimme, Hillat. Hillat kangasta on valmistettu jo useammissa väreissä, suosituimmaksi niistä on tullut mustapohjainen Hillat. Tässä kuvassa on ensimmäinen Hillat kankaamme naisten liivimekossa.  Ensimmäisen oman kuosin jälkeen kiinnitimme huomiota siihen, kuinka huonosti on saatavilla kuoseja pojille. Siitä lähti idea omiin konekuoseihin, joista ensimmäinen valmis olikin sitten Moottorikelkka. Kone kuosisia vaatteita on myyty paljon myös tytöille! Esim. Kaivurit-liivimekko oli todella suosittu tuote.  Ja miksipä ei, ollaanhan me suomalaiset tytöt totuttu olemaan isiemme ja pappojemme mukana siellä konehommissakin, pienestä asti. Niinpä on mukava myös joskus mekon helmoissa pyörähdellä mm. Kaivureita.

Meillä on erittäin tärkeää, että tehtaalla, jossa kankaat teetämme, on mahdollisimman turvalliset värit käytössään kun he painavat kankaita. Lisäksi toivomme aina mahdollisuuksien mukaan, että kankaissa käytettävä puuvilla on luomulaatuista. Luomu ja Öko tex sertifikaatit takaavat, että jo siellä puuvilla pellolla on varmistettu,  ettei puuvillaan kasvatukseen ole käytetty haitallisia ja myrkyllisiä kemikaaleja.  Näin ollen koko tuotantoketju on mahdollisimman haitta-aineeton ja näin myös me kemikaaliyliherkät ja allergikot voimme käyttää näitä vaatteita tai ommella itse kankaista vaatteemme. Kaikki kankaat painatamme ja valmistutamme EU:n alueella, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa.

PikkuHillan tuotteita voit tilata omasta verkkokaupastamme sekä jälleenmyyjiltämme. Jälleenmyyjien listauksen löydät Jälleenmyyjät painikkeen takaa.

PikkuHillan varasto ja ompelimo sijaitsee Ranualla, os. Virastotie 6, 97700 Ranua. Varastolta suoraan emme pysty tuotteita myymään, mutta Ranualla tilauksen nouto onnistuu esim. Kukka ja käsityöputiikki Villa Havulasta. 

Jos haluat tietää lisää toiminnastamme tms. laita ihmeessä viestiä sähköpostiin pikkuhilla (@) hillashop.fi